تعریق یا عرق کردن چیست؟

تعریق

آنچه خواهید خواند...

همه انسان ها بدون استثنا تعریق می کنند. برای درک بهتر وظیفه و دلیل عرق کردن فرض کنید در زمین ورزش هستید و یا در محیطی گرم مشغول انجام فعالیت خاصی هستید؛ در این زمان بدن شما به دلیل تحرک و یا گرمای محیط، شروع به گرم شدن می کند. در این زمان با این سوال مواجه هستیم که آیا این گرمای زیاد برای بدن مضر نیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله. افزایش دمای بیش از حد بدن می تواند باعث ایجاد آسیب به اندام ها شود. در این زمان بدن ما به طور طبیعی برای جلوگیری از افزایش دمای اندام ها، شروع به فعالیت تعریق می کند.

در زمان عرق کردن، پیام های عصبی عرق از سوی مغز به غدد عرق صادر می شود و بعد با خروج مایع عرق در سطح پوست و تبخیر آن، دمای بدن و اندام ها کاهش می یابد و به اصطلاح خنک می شود.

وظیفه اصلی تعریق تنظیم دمای بدن می باشد. در واقع عرق کردن سیستم تنظیم دمای طبیعی بدن می باشد.
ضد تعریق - تعریق بیش از حد

تعریق بیش از حد چیه؟

تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروز یکی از مشکلاتی هست که امروزه افراد زیادی با آن سر و کار دارند. این اختلال به معنای عرق کردن بیش از حد نرمال در نواحی مختلف بدن هست و دلیل مشخصی ندارد. در لینک هایپرهیدوز درباره این اختلال بیشتر مطالعه کنید.

ضد تعریق - درمان تعریق زیاد

چرا بدن ما عرق میکند؟

همانطور که گفته شد عرق کردن، سیستم طبیعی بدن برای خنک کردن و متعادل نگه داشتن دمای بدن در مواقع مختلف می باشد. در مواقعی مانند فعالیت فیزیکی، درد، استرس و اضطراب، گرما، موقعیت های احساسی و … که دمای بدن افزایش می یابد، دستور شروع فعالیت غدد عرق صادر می شود و به این ترتیب با عرق کردن، دمای بدن کاهش می یابد.

تعریق بدن می تواند به دلایل مختلفی افزایش یابد. عواملی مانند : رژیم غذایی، فعالیت بدنی و … نمونه هایی از این دلایل هستند.

همچنین مبتلا بودن به برخی از بیماری ها، تعریق را افزایش می دهد.

مطالعه مقاله چرا عرق می کنیم؟ در درایسول

ضد تعریق - درمان تعریق زیاد

چطور عرق می کنیم؟

زمانی که مغز سیگنال های تعریق را ارسال می کند، عرق وارد غدد تعریق می شوند و با تبخیر عرق و خروج آن از پوست، دمای بدن کاهش می یابد و همین عمل باعث خنک شدن بدن می شود. غدد عرق در طول روز می تواند تا 14 لیتر عرق از بدن خارج کنند. عرق کردن یک امر غیر ارادی هست و توسط سیستم عصبی بدن کنترل می شود.

غدد تعریق متفاوتی در بدن ما وجود دارند، در اینجا با دو نوع شناخته شده از این غدد آشنا می شویم :

  • غدد اکرین : این غدد بلافاصله بعد از تولد فعال می شوند و بیشترین میزان عرق در بدن را تولید می کنند.
  • غدد آپوکرین : این غدد بزرگ تر از غدد اکرین هستند و در نواحی زیر بغل، سینه و کشاله ران قرار دارند.
  • عرق ترشح شده توسط این غدد، با بوی بدن مرتبط هست. این غدد در زمان بلوغ فعال می شوند و بیشتر در ناحیه زیر بغل قرار گرفته اند.

درمان عرق زیاد

روش های متفاوتی برای کنترل و درمان عرق زیاد وجود دارد. عرق بیش از حد ممکن است به دلایلی مانند هایپرهیدروز رخ دهد.

ضد تعریق

ضد تعریق ها یکی از شناخته شده ترین، در دسترس ترین و موثر ترین روش ها برای جلوگیری و کنترل تعریق محسوب می شوند. این محصولات حاوی آلومینیوم کلراید هستند و باعث کاهش و توقف فعالیت غدد عرق می شوند.

برای جلوگیری و کنترل عرق زیر بغل، تعریق کف دست و پا و یا صورت و سر و گردن روش های متفاوتی وجود دارد. این روش ها ممکن است اثر گذاری دائم و یا موقت داشته باشد. روش هایی مانند ضد عرق ها، دئودورانت ها و اسپری ها از جمله روش های موقت هستند و جراحی، سمپاتکتومی و بوتاکس از نمونه های روش های دائم به شمار می روند.

چه روش های دیگری برای جلوگیری از تعریق بیش از حد وجود داره؟

فروشگاه درایسول

همین حالا سفارش دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.